28 november 07:15, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 40-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. Tre personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Inbrottsförsök misslyckades

23:41 Polisen larmades från ett bevakningsföretag till Blixholmsvägen i Norrköping med anledning av ett misstänkt pågående inbrott.

Två personer med vinkelslip hade observerats vid ett företag när de försökte ta sig in. Polispatrullerna fick en uppgift om att en vit kombi hade figurerat på platsen och spanade därför på olika utfarter efter bilen

01:42 En hundpatrull hittade en slängd vinkelslip i ett dike.

02:00 En patrull upptäckte ett fordon nära brottsplatsen som stämde in på beskrivningen och fick stopp på den. Beslut togs om husannsakan i bilen och förhör av två män i 40 samt 50-årsåldern hölls på platsen.

Ingen annan åtgärd eller misstanke efter detta.

 Polisen fann misstänkt inbrottstjuv

04:53 Polisen fick ett samtal från ett företag på Kronängsgatan i Norrköping. Någon hade krossat en glasruta så det såg ut som att ett inbrott hade begåtts. Det fanns också tydliga blodspår i glaskrosset.

05:08 En polispatrull fann en påverkad person med en skadad hand i närheten av den misstänkta brottsplatsen. Mannen togs med till sjukhus för vård.

05:59 Mannen, som är i 25-årsåldern är misstänkt för stöld genom inbrott.

Brottsplatsen är avspärrad i väntan på brottsplatsundersökning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.