Uppdaterad 30 november 07:53

29 november 21:57, Skottlossning, Nyköping

Misstänkt skottlossning i Nyköping

21:50 Polisen i Nyköping larmades till en adress i Nyköpings centrum med anledning av en misstänkt skottskadad person i en lägenhet.

Platsen spärras av och personer som befinner sig på platsen kommer att kvarhållas för förhör. Undersökningsåtgärder som dörrknackning och sökning efter spår organiseras initialt.

En person förs med ambulans till sjukhus.

Polisen kommer nu att arbeta vidare med att klarlägga vad som hänt. Det finns i nuläget ingen information om skadeläget.

Händelsen utreds som försök till mord och grovt vapenbrott.

22:55 En kriminalteknisk undersökning kommer att utföras. Lägenheten är dokumenterad och avspärrad. Den skadade är en man.

00:15  Efter att polisen genomfört förhör med personer som fanns på platsen initialt är två män gripna för misstänkt inblandning i ärendet. Polisens fortsätter arbetet för att klarlägga händelsens förlopp och har ännu inte den hela bilden klar.

Arbetet fortsätter med tekniska utredningsåtgärder som kan styrka eller belägga de inblandades utsagor.

Målsägarens skadeläge är ännu oklart för polisens presstjänst.

Uppdatering onsdag 30 november klockan 07:52

Polisens presstjänst har ingen ny information om den drabbade personens skadeläge. De två gripna har anhållits och förundersökningen leds av åklagare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.