03 november 13:54, Övrigt, Klippan

Information kring den avlidna kvinnan i Skäralid.

Strax efter 18:00 på kvällen den 21 maj 2022 påträffades en avliden kvinna i ett skogsområde i Skäralid på Söderåsen.

Kvinnan påträffades av två personer som var ute och vandrade i området.

Vid undersökning av platsen samt de tillhörigheter som med största säkerhet tillhörde kvinnan fanns det ingen information som visade vem hon var. Den inre spaningen, där vi bland annat gick igenom de försvunna personer som skulle kunna stämma in på kvinnan, gav inget resultat.

Vi skickade ut en förfrågan med kvinnans DNA till länder i Europa, men detta gav heller ingen klarhet kring hennes identitet.

Vi har vid olika tillfällen fått hjälp av media, både TV, tidningar och radio för att få allmänhetens hjälp med få fram kvinnans identitet. Det har genererat ett antal tips som har följts upp, men inget av dessa stämde in på den avlidna kvinnan.

Den 24 oktober 2022 får vi in en kasse med personliga tillhörigheter som påträffats i närheten av den plats där den avlidna kvinnan hittades. Dessa tillhörigheter låg dolda under en sten. Det var en hundpatrull från frivilligorganisationen FIKK som gjorde fyndet.

Bland dessa personliga tillhörigheter fanns bland annat ett körkort utställt på en kvinna född 1958.

Vi inhämtar sedan tandkort för kvinnan på körkortet och detta överlämnas till Rättsmedicin i Lund. Vi får sedan svar från Rättsmedicin den 2 november 2022 och svaret är att kvinnan på körkortet är identiskt med den avlidna kvinnan.

Anhöriga till kvinnan är underrättade.

Kvinnan har varit boende i nordvästra Skåne, men en tid innan hon anträffades avliden hade hon flyttat till en annan del av Skåne. Hon var inte anmäld försvunnen.

Rubriceringen är dödfall utan misstanke om brott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.