Uppdaterad 04 november 08:19

03 november 20:55, Farligt föremål, misstänkt, Strängnäs

Avspärrning i Mariefred.

20:25 En polispatrull skulle göra en fordonskontroll i Mariefred men tappade synkontakt med bilen.

Bilen hittades kort därefter övergiven mitt på Slottsträdgårdsgatan. Vittnen hade sett personer lämna bilen.

Polispatrullen undersökte bilen och fann vad man tror är ett misstänkt farligt föremål.

Av den anledningen kommer ett större område runt bilen spärras av i väntan på att det nationella bombskyddet, som är en del av polisen, gör sin bedömning av de bilder poliserna på plats skickar.

21:42 Polisen har med hjälp av det nationella bombskyddet beslutat att avspärra ett område med en 100 meters radie runt bilen. Huset närmast kommer att utrymmas av säkerhetsskäl.

Rättsläget är just nu grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva ämnen. Vidare misstänks också grovt brott mot vapenlagen då polisen också har gjort vapenfynd i bilen.

22:12 Det nationella bombskyddet arbetar på platsen.

23:17 Det nationella bombskyddet har säkrat bilen. Polisens kriminaltekniker kan börja sitt arbete. Det betyder också att avspärrningars omfattning kommer att minska.

Uppdatering: 

02:56 Kriminalteknikerna är klara på plats och har lämnat området. Bilen har tagits i beslag och avspärrningarna har hävts. Rättsläget är fortsatt grovt vapenbrott samt grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva ämnen. I nuläget har ingen person gripits.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.