30 november 17:30, Ordningslagen, Stockholm

Allmänna sammankomster i Kungsträdgården.

När en tillståndsgiven allmän sammankomst hölls i Kungsträdgården kl 17.30 bildades en motdemonstration på platsen. Polisen tog därför beslut om ett så kallat pl24-område, vilket i praktiken innebär att de man stöd av ordningslagen höll de båda sammankomsterna åtskilda. 

En grupp personer som inte ingick i den tillståndsgivna sammankomsten från början, men för en stund deltagit i den, håller sedan en egen allmän sammankomst i parken efter att den tillståndsgivna avslutats. Personerna rör sig bort till en närliggande synagoga där man gör gester och säger saker. Det som sker vid synagogan leder till att polisen skriver en anmälan om hets mot folkgrupp och om icke tillståndsgiven sammankomst.

Även gällande motdemonstrationen upprättas en anmälan om icke tillståndsgiven sammankomst. Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.