04 november 07:58, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet i Västernorrlands län.

Under natten har en person omhändertagits för fylleri. Nedan följer ett urval av nattens ärenden:

23:37 Stöldförsök, Örnsköldsvik
Polisen beordras till en adress strax utanför Örnsköldsvik gällande ett misstänkt försök till stöld av en bil. När polisen kommer dit finns ingen misstänkt gärningsperson kvar. Anmälan upprättas. 

01:58 Viltolycka, Härnösand
Polisen larmas om en viltolycka på E4 Häggdånger, Härnösand. En lastbil ska ha kolliderat med en älg. Efter olyckan är vägen delvis blockerad i norrgående körfält. Det finns ingen information om att personskador ska ha uppstått. Polisen har varit på plats. Lastbilen fick bärgas från platsen.

03:24 Stöld genom inbrott, Sollefteå
Polisen beordras till en butik på Storgatan i Ramsele med anledning av att ett inbrottslarm har utlösts från lokalerna. Okänd gärningsperson/personer ska ha tagit sig in i butiken och tillgripit okänt gods samt utfört skadegörelse.

När polisen kommer till platsen finns inga personer kvar. En brottsplatsundersökning utförs och anmälan upprättas gällande stöld genom inbrott samt skadegörelse. 

Polisen önskar iakttagelser och tips gällande inbrottet. Har du sett något vid tiden för inbrottet eller har tips gällande detsamma. Kontakta polisen på telefonnummer 114 14. 

04:44 Skadegörelse, Härnösand
Polisen beordras till en ort utanför Härnösand med anledning av en skadegörelse. Rutor ska ha tagits sönder på ett flerfamiljshus. Polisen har varit på plats men inte påträffat någon gärningsperson. Anmälan gällande skadegörelse upprättas. 

Övrigt: Ytterligare två viltolyckor har inträffat under morgonen. En på länsväg 544 Sör-Fjolsta, Sundsvalls kommun och en i Nordsjö, Sollefteå kommun. Det finns ingen information om att personskador ska ha uppstått. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.