05 november 07:48, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:

Sedan midnatt har sju personer i länet omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer, en av dem misstänks för ringa narkotikabrott genom eget bruk. Ytterligare en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikapåverkan.

00:10 Trafikolycka, Kalix
Polisen passerar en trafikolycka på E4/länsväg 953 i Kalix. En personbil ska ha kört in i mitträcket, inga personskador ska ha uppstått. Polispatrullen tar bort det mesta skräpet från vägbanan och kontaktar därefter Trafikledningscentralen som ser till att sanera vägbanan. Polisen lämnar därefter utan vidare åtgärd, det finns ingen misstanke om brott.

01:08 Olovlig körning, Kalix
I samband med en trafikkontroll på Nyborgsvägen i Kalix stoppar och kontrollerar polisen en A-traktor som går för fort. Fordonet tas i beslag för teknisk undersökning. Anmälan gällande olovlig körning upprättas då föraren inte har behörighet att köra.

01:52 Trafikbrott, Gällivare
Polisen utfärdar ordningsbot till en bilägare som lämnat sin bil utan uppsikt på tomgång i centrum. Föraren har därmed inte hindrat obehöriga från att bruka fordonet.

02:45 Misshandel, Luleå
Polisen beordras till en krog i centrum med anledning av en misshandel. Ordningsvakt har envarsgripit en man som misstänks ha misshandlat en person. Polisen tar upp en anmälan om ringa misshandel och den misstänkte mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

03:17 Misshandel, Luleå
Polisen beordras till en krog i centrum med anledning av en misshandel. Ordningsvakt har envarsgripit en man som misstänks ha misshandlat en annan man. Polisen håller förhör och tar upp en anmälan om misshandel.

03:18 Grovt rattfylleri, Kiruna
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Kiruna. Föraren, en man i 30-årsåldern, vill inte blåsa i polisens sållningsinstrument och tas därför med för provtagning. Mannen grips misstänkt för grovt rattfylleri. Efter förhör ska åklagare besluta om han ska anhållas eller släppas på fri fot.

05:24 Trafikolycka, Kalix
Polisen larmas om en trafikolycka på E4 Sangis i Kalix. En personbil ska ha kört ner i diket. Tre personer ska ha varit inblandade, de förs till sjukvård. För frågor om skadeläget hänvisas till region Norrbotten. Polisen har varit på plats. Olycksorsaken ska utredas.

Övrigt: Under natten har en viltolycka inrapporterats till polisen. Den skedde på länsväg 593 Lövskär, Luleå. Inga personskador uppstod.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.