Uppdaterad 06 november 03:05

05 november 20:35, Skottlossning, Gävle

Man skjuten i stadsdelen Sätra i Gävle.

Vid 20:30-tiden på lördagskvällen larmades polisen om höga smällar i stadsdelen Sätra i Gävle. 

Ett flertal polispatruller beordrades till platsen. En person hittades liggandes på marken utomhus och fördes med ambulans till sjukhus. Polisen misstänker att personen har blivit utsatt för en skjutning.

Polisen har spärrat av platsen och vidtar just nu flera utredningsåtgärder, bland annat genomförs vittnesförhör och spårsäkring. 

Uppdatering 6 november 00:05

Via den informationsinhämtning och spårsäkring som genomförts kan polisen nu fullt ut bekräfta att det handlar om en skjutning och att en man förts med ambulans till sjukhus.

Polisen kan i nuläget inte gå ut med information om mannens tillstånd. Mannen är i detta nu inte identifierad. 

Flera saker i utredningen tyder på att skjutningen skett i den kriminella miljön. Exakt vad som ligger bakom skjutningen är oklart men motivbilden är en del som fortsatt utreds. 

Fråmåt kommer polisen vidta flera åtgärder i utredningen som är i en intensiv fas.

Detaljer kring vilka spår som säkrats eller vilka saker som tyder på att skjutningen har skett i den kriminella miljön kan inte lämnas ut, då utredningen, som är i ett tidigt skede, skulle kunna påverkas av det.

Uppdatering 6 november 00:38

Med anledning av att den pågående förundersökningen är inne i ett tidigt skede och det planeras att vidtas flera utredningsåtgärder, kommer polisen inte lämna ut några ytterligare detaljer i ärendet under natten. På söndag dag kommer mer information lämnas via polisen.se, exakt när det sker går i nuläget inte att säga. 

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser i samband med händelsen. En uppgift som du bedömer som ointressant kan för utredningen vara värdefull och polisen är angelägen om att få in all typ av information om händelsen, både före, under och efter det inträffade. Tips hänvisas till 114 14.

Uppdatering 6 nov 03:00

Den skjutne mannen har avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade om dödsfallet. Brottet rubriceras som mord och förundersökningen leds av en åklagare.

Frågor om förundersökningen hänvisas till Åklagarmyndigheten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.