06 november 07:19, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:

Sedan midnatt har fem personer i länet omhändertagits för fylleri, en av dem misstänks för våldsamt motstånd.

Polisen har även utfört kontroller av personer och fordon som inte har lett till någon misstanke om brott.

Nedan följer ett urval av nattens ärenden:

00:15 Rattfylleri, Kiruna
Polisen kontaktas gällande ett misstänkt rattfylleri utanför Jukkasjärvi. Polisen påträffar mannen som medtas för provtagning. Mannen grips misstänkt för grovt rattfylleri. 

00:16 Stöld, Luleå
Polisen beordras till ett flerfamiljshus på Hertsön i Luleå med anledning av ett misstänkt pågående inbrott. Två personer, en kvinna och en man, grips misstänkta för stöld då de ska ha tagit sig in i ett förråd och tillgripit gods. Kvinnan har därefter anhållits. Efter förhör ska åklagare ta ställning till frågan om anhållande även av mannen.

00:46 Inbrott, Luleå
Polisen beordras till en villa i Södra Sunderbyn utanför Luleå med anledning av ett inbrott. Inbrottet ska ha skett någon gång sedan i måndags. Det är oklart om något har tillgripits. Polisen har varit på plats för en brottsplatsundersökning samt förhör. Anmälan gällande stöld genom inbrott upprättas.

01:00 Trafikbrott, Gällivare
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Lasarettsgatan i Gällivare. Ordningsbot utfärdas då bilen har ett trasig baklykta.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.