06 november 08:11, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser

07.00 Polisen har sedan klockan 22.00 på lördagskvällen hanterat ett 120-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. 21 personer har omhändertagits på grund av berusning och åtta personer har medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott. Två personer har gripits misstänkta för brott (se nedan).

00.34 Polis kontaktades av ordningsvakter vid en restaurang i centrala Norrköping med anledning av att en person utsatts för misshandel. En man skulle ha blivit slagen med en flaska i huvudet. Målsägande, en man i 20-årsåldern, fördes till sjukhus i ambulans för kontroll och eventuell vård. Polisen har inlett en förundersökning gällande grov misshandel. I nuläget finns ingen person misstänkt för brottet.

00.52 Polis larmades med anledning av att en man i 30-årsåldern hade blivit bestulen på sin mobiltelefon av två för honom okända personer på Ågatan i Linköping. Polis åkte till platsen och en utredning gällande vad som hänt startade. Polisen har upprättat en anmälan gällande grov stöld. I nuläget finns inga misstänkta för brottet.

01.16 Polis larmades med anledning av en misshandel vid en restaurang på Stora Torget i Linköping. En person hade blivit slagen med ett tillhygge i ansiktet och ordningsvakt hade gripit en misstänkt person. Polis åkte till platsen och övertog gripandet från ordningsvakt. Den gripne, en man i 40-årsåldern, greps misstänkt för grov misshandel.

02.36 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anleding av en brand i en byggnad i Tingstad, Norrköpings kommun. Enligt larmet var det en byggnad som tidigare använts som restaurang och byggnaden beskrevs vara helt övertänd. Under räddningstjänstens arbete stängdes trafiken av på E22 i norrgående riktning. Polisen utreder händelsen som skadegörelse och platsen har spärrats av i väntan på an kriminalteknisk undersökning.

03.20 Polis omhändertog en person vid en restaurang i centrala Norrköping. Vid omhändertagandet blev personen utåtagerande och tumult uppstod. Personen som skulle omhändertas greps istället misstänkt för blåljussabotage samt våld mot tjänsteman. Den gripne är en man i 30-årsåldern.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.