06 november 12:00, Bedrägeri, Stockholms län

En person har blivit uppringd av en person som utger sig ringa från en elektronikbutik och att personen har en skuld där som måste betalas.

Den person som har blivit uppringd är äldre och den som ringt ska sedan ha skickat en person för att hämta ett bankkort i bostaden - detta för att 'hjälpa till' att betala skulden.

Bankkortet har hämtats och pengar har tagits ut. Det finns också misstankar om att någon kan ha varit inne i bostaden utan tillstånd.

Bedragare hittar hela tiden på nya sätt att lura främst äldre personer - tillvägagångsätten varierar. Gundläggande är att aldrig lämna ut sitt bankkort eller kod till okända. 

Som anhörig till en äldre person är det viktigt att berätta om att det sker många bedrägerier och hur det kan se ut - allt för att förhindra brott.

Det är viktigt att, även i dessa fall, inte skuldbelägga brottsoffren. Bedragarna som sysslar med denna typ av kriminell verksamhet är ofta svåra att genomskåda.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.