Uppdaterad 08 november 19:17

08 november 08:36, Mord/dråp, Göteborg

Skadad man anträffad i en bil, Timjansgatan.

Polis skickas till Timjansgatan där inringare uppger att det sitter en skadad man i en bil vid en parkeringsplats. Mannen är inte vid medvetande, även ambulans skickas till platsen.

08.55 Mannen misstänks vara skjuten, och han förs med ambulans till sjukhus. Platsen spärras av för en kriminalteknisk undersökning och en förundersökning om försök till mord inleds. 

09.37 Polisen arbetar fortsatt på platsen med att samla in information, och genomför dörrknackning för iakttagelser och upplysningar som kan föra utredningen framåt. Polisens kriminaltekniker är på väg till brottsplatsen. 

10.53 Den skottskadade mannen fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans, men har avlidit av sina skador. Mannens anhöriga är underrättade. Förundersökningen är nu omrubricerad till mord. Brottsplatsen är fortsatt avspärrad. 

14.24 Avspärrningarna på fyndplatsen hävs. Trygghetsskapande åtgärder med förhöjd närvaro av polis kommer att genomföras den närmaste tiden i området.

Kl 19.00 Uppdatering:
I samband med att utredningen kring ovan händelse pågår så har polisen fått fram information om en person som ska ha varit synlig vid brottsplatsen strax efter kl 08.30. Denna person ska har befunnit sig i direkt anslutning till brottsplatsen och färdats på en cykel. Personen ska ha varit mörk klädd. Polisen vill nu komma i kontakt med denna person alternativt få in ytterligare uppgifter kring vem detta kan ha varit.

Även iakttagelser i närområdet före händelsen av en person som stämmer in på ovan signalement är intressanta.   

Om någon har information/vittnesuppgifter kring ovan händelse, kontakta polisen på 114 14. 

Det finns i nuläget ingen ytterligare information att lämna om händelsen/från förundersökningen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.