08 november 14:00, Brand, Norrköping

Mindre brand i papperskorg på skola. Misstänks orsakad av smällare.

12:07 Polis beordrades till en skola på Dragsgatan i Norrköping. Räddningstjänsten hade då varit på skolan och släckt en mindre brand i en papperskorg. På platsen framkom att branden verkar ha uppstått genom att någon har fyrat av en smällare av något slag. Ingen person kom till skada.

Polisens tekniker berodrades till platsen för att dokumentera platsen och utreda vad som skulle kunna ha hänt och vilken typ av smällare det handlar om.

Initialt har en förundersökning om mordbrand alternativt försök till mordbrand påbörjats. I en förundersökning kan brottsrubriceringar ändras utifrån vad som kommer fram i utredningen. I det här fallet kommer polisen försöka utreda vilken typ av smällare det handlar om, hur den avfyrades och vad som var avsikten. Vissa smällare, så kallade ”bangers” kan ha en större kraft än vad den som avfyrar den har avsikt till. ”Bangers” kan i vissa fall leda till omfattande skador. Om man i utredningen kommer fram till att det handlar om en mindre smällare skulle brottsrubriceringen kunna ändras till exempelvis skadegörelse. 

Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.