08 november 14:28, Trafikbrott, Ludvika

Trafikpolisen i Dalarna har stoppat en notorisk trafikbrottsling som nu åter igen misstänks för grov olovlig och rattfylleri.

Polispatrullen stoppade mannen, som är i 65-årsåldern, som i Ludvika kört en avställd personbil som dessutom var belagt med körförbud. Han visade tecken på drogpåverkan varför han medtogs för provtagning och förhör.

Mannen som tidigare har dömts för mängder av grova olovliga körningar och rattfyllerier blev nu av med sin bil som beslagtogs med stöd av trafikbrottslagen. Dessutom är han misstänkt för ett flertal grova olovliga körningar och rattfyllerier där rättegång ännu inte hunnit hållas.

Efter provtagning och förhör frigavs mannen som nu är misstänkt för grov olovlig körning, drograttfylleri, ringa narkotikabrott samt för att ha framfört ett körförbudsbelagt fordon som dessutom är avställt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.