09 november 08:01, Övrigt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten till onsdagen har polisens regionledningscentral hanterat 38 ärenden som rör Södermanlands län. En person har gripits, se nedan. En person har omhändertagits för fylleri eller av annan anledning. Majoriteten av de händelser som har hanterats har varit av rutinkaraktär.

22:41 En polispatrull kontrollerade en förare av en motorcykel i området Råbergstorp. Föraren, en man i 20-årsåldern, visade tecken på att vara påverkad av narkotika och fick därför följa med för provtagning. Misstanken gällde rattfylleri under påverkan av droger. Med anledning av den misstanken genomfördes en husrannsakan i den misstänktes bostad i syfte att söka efter narkotika. Vid husrannsakan anträffades ett misstänkt skjutvapen. Vapnet togs i beslag och kommer att analyseras. Efter vapenfyndet greps mannen. En åklagare beslutade under natten att anhålla mannen som nu misstänks för: rattfylleri under påverkan av narkotika, ringa narkotikabrott, olovlig körning och grovt vapenbrott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.