09 november 08:25, Uppdatering, Göteborg

Uppdatering mord Timjansgatan 221108

Under gårdagen genomfördes en kriminalteknisk undersökning på Timjansgatan, vilken var klar då avspärrningen hävdes vid 14.30. Bilen som den skottskadade mannen anträffades i togs i beslag och bärgades från platsen.

Under gårdagskvällen genomfördes en omfattande dörrknackning i det aktuella området, för att samla in uppgifter och eventuella iakttagelser som kan föra utredningen framåt. 

I samband med gårdagens utredning framkom information om en person som ska ha varit synlig vid brottsplatsen strax efter kl 08.30. Denna person ska har befunnit sig i direkt anslutning till brottsplatsen och färdats på en cykel. Personen ska ha varit mörk klädd. Polisen vill fortsatta komma i kontakt med denna person alternativt få in ytterligare uppgifter kring vem detta kan ha varit.

Även iakttagelser i närområdet före händelsen av en person som stämmer in på ovan signalement är intressanta.  Det gäller inte bara Timjansgatan, utan även runt omkring samt in- och utfartsvägar till området. Eventuella tips eller iakttagelser tas tacksamt emot via polisens växel 114 14 eller via polisen.se. 

I dag kommer polisen att arbeta trygghetsskapande med hög synlighet i området. Förundersökningen arbetar med att gå igenom den information som samlats in, genomgång av övervakningskameror och inkomna tips. Man väntar även in analyser från den kriminaltekniska undersökningen som genomfördes under gårdagen.

Den skjutne mannen var känd av polis sedan tidigare. Ingen person är gripen. 

Det finns ingen ytterligare information att lämna om händelsen. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.