09 november 10:04, Trafikolycka, Vaggeryd

Gående man på E4 kopplades till olycka och stulen bil.

07:39 Polisen larmades av flera inringare till trafikplats Vaggeryd Södra. I södergående riktning gick en vinglande person.

07:54 Polis var på plats. En man anträffades. Mannen, som är i 35-årsåldern, bedömdes vara kraftigt påverkad och omhändertogs för fylleri.

Polispatrullen som var på platsen noterade att en bil stod krockad och övergiven i södergående riktning vid trafikplats Vaggeryd Norra. Vid slagningar på bilen visade den sig vara anmäld stulen. Den stals i Jönköping någon gång efter klockan 16 igår. Den omhändertagna personen kopplas till den övergivna bilen och det beslutades att han skulle gripas. Mannen kommer att få nyktra till i polisens arrest, sen kommer han att förhöras mot de brott han är misstänkt för –tillgrepp av fortskaffningsmedel, rattfylleri och vårdslöshet i trafik. Bilen är bärgad från platsen och tagen i beslag.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.