Uppdaterad 09 november 14:21

09 november 13:08, Mord/dråp, försök, Vårgårda

Bråk på HVB hem i Vårgårda. Personal skadad.

Polis kallas till ett sk HVB hem i Vårgårda. En intagen flicka ska var i bråk med personalen. Flickan ska ha attackerat personalen med en kniv. Oklart om någon är skadad, möjligen sticksår. Polis och ambulans åker mot platsen. Personalen har troligen låst in sig för att kunna skydda sig. 

Polis kan säkra den flicka som pekats ut när man kommer fram. Det framkommer även att flickan ska ha antänt en matta i fastigheten. Personalen har dock lyckats släcka branden och fått ut mattan. Två i personalen uppges blivit knivskurna, dock lindriga skador. Inget behov av vård på sjukhus.

Flickan som är ca 16 år grips av polis och anmälan upprättas med rubricering försök till mord i två fall samt två fall av försök till grovt våld mot tjänsteman. Polisen har tagit en kniv i beslag.  

Räddningstjänsten som även är på plats går igenom fastigheten för att försäkra sig om att det inte finns ytterligare bränder. Räddningstjänsten undersöker om det fanns spridningsrisk och i så fall ska anmälan även omfatta försök till mordbrand.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.