01 oktober 07:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser

22:42 Trafikolycka, Göteborg
Polis kallades till Järntorget i Göteborg då en trafikolycka inträffat mellan en personbil och en buss. föraren av personbilen ska enligt uppgifter till polisen ha sprungit från platsen. Inga personskador är rapporterade. En anmälan om smitning från olycksplats samt vårdslöshet i trafik har upprättats.  

00:52 Djur, Göteborg
Polis kontaktades av väktare på Liseberg om en Älg som på okänt sätt tagit sig in i parken. Polis uppmanade Lisebergs personal att försöka släppa ut älgen. Efter ett par timmar utan att någon lyckats få älgen att lämna området, kontaktades polisen igen och en ny bedömning gjordes. Älgen nu befann sig under Balder tvingades man avliva, då de vägarna som den eventuellt kunnat släppas ut innebar en stor fara människors säkerhet, då älgen skulle kunnat irra sig ut i trafiken eller mot city. På Liseberg kommer det att arbeta mycket personal inför halloween, mot vilka älgen kunnat utgöra en fara.  

01:00 Misshandel, Trollhättan
Vid ett bråk på Hjortmossegatan ska en man ha beväpnat sig med kniv. När den andra mannen målsägaren skulle avväpna honom fick ha skärskador i händerna och gärningsmannen sprang från platsen. Polis kunde senare efter en polisinsats lokalisera och gripa den misstänkta mannen, hundpatrull kunde spåra fram två knivar som tagits i beslag.  
Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.