Uppdaterad 14 oktober 12:18

14 oktober 11:19, Uppdatering, Göteborg

Gällande mordförsöket i Lunden mot polisen.

Klockan 04.33 sköts flera skott mot en lägenhet i Lunden. Det visade sig att lägenheten tillhör en polis som jobbar på ingripandeverksamheten i Nordost. Polisen var på jobbet men togs omedelbart ur tjänst. Ingen annan befann sig i längeheten. Hon har tagits om hand enligt rutiner kring krisstöd och även säkerhetsenheten är inkopplad för att bedöma vad som behöver göras kring hennes säkerhet. Hon har även hörts för att vi ska kunna komma vidare i utredningsdelen.

Vad görs nu?

En särskild händelse inleddes 05.21 med Dan Windt som kommenderingschef. Brottsrubriceringen är försök till mord. Dan Windt är mycket tydlig med att både jakten på gärningspersonen eller gärningspersonerna och utredningsdelen får tillgång till alla de förmågor de behöver för att lyckas identifiera och gripa gärningspersonen. Utredningen ska bedrivas som vilken utredning som helst, men det är samtidigt ett angrepp på polisen vilket gör att vi dessutom behöver ta hand om varandra inom myndigheten och stötta varandra, inte minst i Nordost. Krisstöd är aktiverat i Nordost och finns tillgängligt även för andra som kan ha behov av det. Sedan i morse pågår dörrknackning i området runt kvinnans lägenhet och trygghetsskapande åtgärder planeras att sättas in.

Regionpolischefen Klas Johansson och polisområdeschefen Emelie Kullmyr uttrycker båda att det är oacceptabelt att polisanställda utsätts för brott i alla former och att mordförsöket i morse är ytterst allvarligt.

Uppdatering kl.12:18 Polisområdeschef Emelie Kullmyr finns tillgänglig för media utanför polishuset klockan 16:00.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.