Uppdaterad 21 oktober 11:16

14 oktober 17:00, Uppdatering, Timrå

Timrå/Kramfors, sökinsats gällande försvunnen kvinna.

Kvinnan, som är i 25-årsåldern, är ännu inte påträffad. Hon sågs senast i Timrå under lördag den 8 oktober.

Under veckan har polisen även inlett en förundersökning gällande människorov.

Polisen fortsätter jobba med ärendet, så också i helgen. Förhör ska hållas och polisen kommer även att söka i områden där kvinnans telefon varit uppkopplad i Kramfors.

Polisen är fortsatt intresserad av iakttagelser. Om man sett eller ser kvinnan  eller vet var hon befinner sig, ring polisen. Vid pågående iakttagelse ring 112, annars ring 11414.

Ärendet leds av åklagare Christina Edlund Nilsson. Hon kommer att vara tillgänglig för eventuella mediefrågor på måndag. Tid meddelas under måndag.

Uppdatering lördag 15 oktober klockan 10:28:

Kvinnan är ännu inte påträffad. Sökarbetet fortsätter med oförminskad kraft.

En person är anhållen, skäligen misstänkt för människorov alternativt olaga frihetsberövande. 

Polisen är fortsatt intresserad av iakttagelser. Om man sett eller ser kvinnan eller vet var hon befinner sig, ring polisen. Vid pågående iakttagelse ring 112, annars ring 114 14.

Ingen ytterligare information lämnas i nuläget. Åklagare kommer att vara tillgänglig under måndagen. (Se information ovan.)

 

Uppdatering måndag 17 oktober 2022 klockan 09:00:

Josefine Perming Tengqvist, gruppchef på polisens avdelning för grova brott i Västernorrland finns tillgänglig för media idag klockan 10:00-10:30 vid reception, polishuset i Sundsvall.

Därefter på telefonnummer 010-5680163 mellan klockan 10:30 och 10:45.

Detta är tiderna som gäller, i övrigt kommer Perming Tengqvist inte att finnas tillgängling för media idag. 

Uppdatering klockan 11:20:

En man begärs idag häktad på sannolika skäl misstänkt för mord och människorov gällande den 25-åriga kvinna som sågs senast i Timrå den 8 oktober. Mannen, som är i 40-årsåldern, är samme man som anhölls i fredags. 

Mannen och kvinnan är bekanta med varandra sedan tidigare. Den misstänkte mannen har koppling till Kramfors kommun.

Sökinsatsen efter kvinnan kommer att fortgå med full styrka då hon inte har hittats. I nuläget söker man i ett område i Kramfors kommun.
Vissa fynd har gjorts i samband med den sökinsats som bedrevs i helgen och det är dessa som utgör grunden för misstanken om att hon kan vara bragd om livet. Vilka fynd det rör sig om kan inte närmare kommenteras med hänsyn till förundersökningssekretessen.

Polisen har pratat med kvinnans anhöriga.

Den 10 oktober anmäldes kvinnan försvunnen. Sedan dess har polisens utredning pågått. Man har bland annat hållit ett stort antal förhör och kartlagt kvinnans förehavanden innan hon försvann. Polisen har utfört flera brottsplatsundersökningar och bedrivit dörrknackning. Alla tips som inkommer följs upp.

Ett stort antal poliser har varit i tjänst under den gångna helgen för att arbeta med ärendet, förutom utredare även bland annat kriminaltekniker, dykare, UAS-pilot och hundförare med olika kompetenser.

Uppdatering tisdag 18 oktober 2022 klockan 08:42:

Peter Wikberg (telefonnummer 010- 56 80256), operativ koordinator i polisområde Västernorrland samt tillförordnad presstalesperson gällande ärendet kommer att finnas tillgänglig för mediefrågor dessa dagar och tider:

Tisdag 18 oktober 12:00-16:00

Onsdag 19 oktober 12:00.

Uppdaterad klockan 18:43

I dag under eftermiddagen har en död person anträffats inom sökområdet i Kramfors kommun av en av polisens hundpatruller. Identiteten är inte fastställd ännu. Utredningsarbetet fortsätter.

Det finns inte mer information att lämna i nuläget.

Peter Wikberg, operativ koordinator i polisområde Västernorrland samt tillförordnad presstalesperson gällande ärendet, är tillgänglig för mediefrågor på telefonnummer 010-56 802 56 fram till klockan 21 i kväll.

Uppdatering onsdag, klockan 12:10:

Utredningen är inne i ett extremt intensivt skede.

En brottsplatsundersökning genomförs.

Identiteten på den döda person som anträffats är ännu inte fastställd, men arbetet med detta har högsta prioritet.

Peter Wikberg (telefonnummer 010- 56 80256), operativ koordinator i polisområde Västernorrland samt tillförordnad presstalesperson gällande ärendet, finns tillgänglig för mediefrågor från 12:00 idag, onsdag.

 

Uppdatering torsdag, klockan 08:17:

Resultatet av identifieringen är ännu inte klart och ingen ny information i ärendet kommer att kunna lämnas under dagen.

När ytterligare information finns att lämna kommer denna notis att uppdateras.

Uppdatering fredag 21 oktober, klockan 11:16

Den avlidna person som anträffades i Kramfors kommun den 18 oktober är identifierad som den kvinna som anmäldes försvunnen den 10 oktober. Anhöriga är underrättade.

Peter Wikberg (telefonnummer 010- 56 80256), operativ koordinator i polisområde Västernorrland samt tillförordnad presstalesperson gällande ärendet, finns tillgänglig för mediefrågor fram till kl 14:00 idag, fredag.

Ytterligare information gällande ärendet finns därefter inte att lämna.

Förundersökningen pågår och ärendet leds av Åklagarmyndigheten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.