02 oktober 08:36, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Sju personer har omhändertagits för fylleri och två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:29 Narkotikabrott, Sundsvall
Polis kontrollerar en person i Stenstan och misstänkt narkotika anträffas. Personen misstänks för ringa narkotikabrott, eget bruk och innehav, samt för grovt brott mot knivlagen. Anmälan ska upprättas.

23:24 Skadegörelse, Örnsköldsvik
Polis beordras till ett garage i Örnsköldsvik med anledning av skadegörelse av fordon. En man som misstänks för skadegörelsen anträffas. Mannen, som är i 35-årsåldern, förhörs. En anmälan upprättas.

00:02 Trafikolycka, Örnsköldsvik
Polis beordras till E4 i Örnsköldsvik med anledning av en trafikolycka där en personbil och en mopedbil är inblandade. En anmälan om trafikolycka ska upprättas.

00:31 Narkotikabrott, Sollefteå
En person kontrolleras i Sollefteå. Personen misstänks för ringa narkotikabrott, innehav. Anmälan ska upprättas.

00:36 Rattfylleri, Örnsköldsvik
Polis beordras till Domsjö med anledning av att en bil åkt av vägen. Föraren, en kvinna, misstänks för rattfylleri och provtagning utförs. En anmälan om grovt rattfylleri ska upprättas.

00:58 Misshandel, Sundsvall
Polis beordras till Stenstan efter samtal om att en person blivit misshandlad av några okända personer. En anmälan tas upp.

02:10 Misshandel, Örnsköldsvik
Samtal inkommer om att två personer har slagits och att en av dem är på väg från platsen. Polis beordras ut och håller förhör med personen som är kvar på plats samt med vittnen. En anmälan om misshandel ska upprättas.

02:36 Misshandel, Sundsvall
Polis som patrullerar i Stenstan uppmärksammar en skadad man. Han ska ha blivit misshandlad av några okända personer. Mannen förs till sjukvård för undersökning. Polis håller förhör med mannen och en anmälan gällande grov misshandel upprättas.

06:02 Trafikolycka, Sundsvall
Polis beordras till riksväg 86 i höjd med Silje på grund av en singelolycka. Föraren misstänks vara påverkad av alkohol och provtagning utförs. Anmälan ska upprättas. Det finns inga uppgifter om personskador.

 

 

Summering från Oktoberträff i Örnsköldsvik

Under lördag kväll och natten till söndag har polisen arbetat för att upprätthålla ordningen. Det var resurssatt med extra bemanning för att möta det bedömda behovet.

Ungdomar kom från flera olika städer till denna bilträff, bland annat från Östersund, Umeå, Kramfors, Sundsvall och Örnsköldsvik.

Polis som arbetade under kvällen och natten meddelar att stämningen mellan polis och ungdomar har varit mycket bra.

Ungdomarna har hörsammat polisens budskap och till exempel har de, när de blivit ombedda, sänkt volymen då de spelat alldeles för hög musik från bilarna.

Det har dock rått stor nedskräpning när ungdomarna lämnat parkeringar de varit på.

Ungdomarna samlades till en början på Rondellplan.

Det blev också en samling vid stormarknaden på Hästmarksvägen. Där upprättades ett förbud att tillträda, enligt polislag 24 §. Anledningen var ordningsstörning och hög musik. Gäster på ett intilliggande hotell började lämna hotellet på grund av att de inte kunde sova och för att de befarade att deras bilar skulle utsättas för skadegörelse.

Ungdomarna förflyttade sig senare under kvällen till Gålnäs industriområde.

Det rådde hög berusning bland ungdomarna. Några av dem var under 18 år och de blev hemskjutsade av patruller till vårdnadshavare. 

Det har inkommit många samtal om att allmänhet störs av musiken och patrullerna har åkt mellan olika platser för att genomföra ordningshållning och stävja bråk.

Fältarna och det mobila teamet har rört sig på de platser som ungdomarna har vistats på. 

Samverkan med socialtjänsten och fältare har varit god. Föräldrar på stan har varit aktiva och några vårdnadshavare har varit närvarande. Föräldrarnas engagemang har varit fint att se, menar polis som arbetat under kvällen och natten.

Överlag har polis som arbetat under kvällen och natten mötts av ett trevligt bemötande och flera ungdomar har kommit fram till patrullerna och pratat, vilket uppskattas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.