21 oktober 08:00, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Johnny Gustafsson. Till kvällen kommer Monica Bergström.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits. Tre personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en person har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00:28 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Kvillingevägen i Norrköping med anledning av en brand. Enligt SOS-larmet ska ett mindre hus/skjul ha börjat brinna. Polis på plats kommer skriva en anmälan om skadegörelse genom brand. Det finns ingen misstänkt och ingen person ska ha skadats i samband med branden. 

02:31 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på länsväg 513 vid Ekeby, Boxholm, uppstod misstanke om rattfylleri mot föraren. Kvinnan i 40-årsåldern fick följa med polis för ytterligare provtagning samt förhör. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, psykisk ohälsa, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.