21 oktober 08:00, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Johnny Gustafsson. Till kvällen kommer Monica Bergström.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Södermanlands län. Ingen person har gripits. Åtta personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01:18 Polis larmades till ett företag i Valla, Katrineholm, med anledning av en arbetsplatsolycka. En arbetstagare hade klämt handen i en maskin. Polis på plats kommer skriva en anmälan om arbetsplatsolycka. Det är oklart för polisens presstjänst om målsägande, en man i 25-årsåldern, behövt uppsöka sjukhus eller ej.

02:54 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll uppstod misstanke om rattfylleri mot föraren. Mannen i 40-årsåldern fick följa med polisen för ytterligare provtagning samt förhör. Efter ytterligare provtagning blev mannen misstänkt för grovt rattfylleri och fick också sitt körkort omhändertaget. 

05:58 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Svista i Eskilstuna med anledning av en brand. Enligt SOS-larmet ska ett ödehus brinna och det ska vara övertänt. Polis har varit på plats och fått informationen om att räddningstjänsten kommer låta huset brinna ner. Det finns inga uppgifter om personskador. När det gäller en brottsmisstanke eller ej så är detta i skrivande stund ej fastställt. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.