22 oktober 06:50, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser i länet.

22.27 Misshandel, Lunden, Skövde. Polis skickas till området Lunden, med anledning av bråk utomhus mellan flera personer. Någon uppges ha gått i mellan bråket och då fått en smäll. Polis kontrollerar inblandade personer, som är i 16-års åldern. De körs därefter hem till vårdnadshavare av polis. En anmälan om misshandel skrivs. Ingen har behövt vård i samband med händelsen. 

22.44 Våld mot tjänsteman, Linnégatan, Göteborg. Polis skickas till Linnégatanm, där väktare gripit en man vid ett bråk. Mannen tas med av polis för tillnyktring enligt lagen om berusade personer. Han är misstänkt för ringa stöld samt våld mot tjänsteman. 

22.52 Grov stöld genom inbrott, Målsryd, Borås. En boende kommer hem och upptäcker att det varit inbrott i bostaden, genom att ett fönster brutits upp. Polis skickas till adressen, och en anmälan om grov stöld genom inbrott skrivs. En brottsplatsundersökning kommer att genomföras i bostaden för att säkra eventuella spår. 

23.30 Försök till stöld genom inbrott, Målsryd, Borås. Boende i villa kommer hem och upptäcker att det varit inbrott i bostaden, genom balkongdörren. Troligen har det skett nyligen, då det ligger värdesaker kvar framme. Polis skickas till platsen, som spårar i området med hund. Spår leder fram till en väg, där de tar slut. Polis håller förhör, och skriver en anmälan om försök till stöld genom inbrott. 

02.18 Olaga intrång, Södra Hamngatan, Strömstad. Polis skickas till Södra Hamngatan, där det utlösts larm från flera sektioner i en byggnad, till bakdörr, korridor och verkstad. När väktare och polis kommer fram finns ingen person kvar, och en anmälan om olaga intrång skrivs. 

03.34 Försök till mord, Kviberg, Göteborg. Samtal inkommer om bråk mellan två personer utomhus. Polis skickas till platsen, men det finns då ingen kvar men polispatrullen hittar blod på platsen. Cirka 20 minuter senare kommer en man in till sjukhus som är knivskuren i halsen, och polis skickas till sjukhuset. En anmälan om försök till mord skrivs. Det finns ingen gripen. 

 

Misshandel, relation, polisområde Storgöteborg. En man grips som misstänkt för misshandel av en kvinna han tidigare haft en relation med. Polis kör kvinnan till sjukhus för kontroll. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.