22 oktober 08:18, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00  hanterat ett 70-tal ärenden som rör Jönköpings län. Tre personer har gripits. Fyra personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inga större händelser har kommit till polisens kännedom under natten.

Stöld av lastpallar

23:19 Polisen kallades till Huluängsvägen i Jönköping med anledning av en stöld. En man hade på ett företag uppmärksammats när han stal lastpallar. Mannen försvann men kom tillbaka igen med en bil. Patrullen fick under sin utryckning information om den misstänkta bilen och fick kontakt och stopp på den misstänka mannen som då återigen lämnat brottsplatsen.

Mannen är misstänkt för stöld och dessutom rattfylleri.

Misstänkt misshandel i relation

01:16 Polis och ambulans kallades till en adress i Järstorp i Jönköping med anledning av ett bråk i en lägenhet. En kvinna ska inomhus  blivit slagen av en bekant man, ej livshotande.

Lägenheten är avspärrad i väntan på kriminalteknisk undersökning. Den misstänkta mannen togs med till sjukhus för provtagning och greps misstänkt för misshandel.

Skador på målsägare dokumenterades och förhör hölls med personer och vittnen på platsen.

Skadad man hittad

01:22 Polis och räddningstjänst larmades till centrala Vetlanda där en person med blodig arm påträffats i behov av sjukhusvård. Då omständigheterna var oklara tillkallades en hundpatrull för att följa blodspåren  till en möjlig brottsplats.

Patrullen hittade en adress och kunde konstatera att någon form av explosion inträffat i anslutning till en lägenhetsdörr. Platsen är  avspärrad i väntan på kriminalteknisk undersökning.

Den skadades kläder är tagna i beslag och han är misstänkt  i en förundersökning om försök till allmänfarlig ödeläggelse.

Rattfylleris körde lastbil

01:49 Polisen kallades till parkering utanför länssjukhuset Ryhov, en lastbil hade lämnat efter att föraren bliv väckt av en väktare. Inringare såg att fordonet körde mot A6 i varierande hastighet.  Polispatrullen observerade misstänkt fordon och kunde på andra försöket stoppa lastbilen.

Föraren kontrollerades och misstanke uppstod om rattfylleri. Han blåste positivt och togs med för kroppsbesiktning.

Föraren misstänks för grovt rattfylleri och är gripen. Detta är normalt inte fallet för rattfylleri men görs när det gäller utlänska förare om det finns risk för att personen ska fly från landet.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.