23 oktober 07:24, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00.

Sedan midnatt har tre personer omhändertagits för fylleri. Polisen har också utfört kontroller av personer och fordon som inte har lett till någon misstanke om brott.

Nedan följer ett urval av nattens ärenden:

00:32 Trafikkontroll, Gällivare
Polisen har haft en trafikkontroll på Lasarettsgatan i centrum. Cirka 40 förare fick blåsa i polisens sållningsinstrument och alla var nyktra.

01:37 Skadegörelse, Luleå
Polisen beordras till en adress på Östermalm i Luleå med anledning av en skadegörelse. Någon har utfört skadegörelse på en bilruta. Polisen tar upp en anmälan om skadegörelse.

02:07 Trafikolycka, Piteå
Polisen larmas om en trafikolycka i Öjebyn utanför Piteå. Enligt initiala uppgifter rör det sig om en singelolycka med personbil. När polisen kommer dit finns inga personer kvar. Närområdet söks av så att ingen skadad person befinner sig på platsen. Olyckan ska utredas då det är oklart vad som har hänt.

02:21 Trafikkontroll, Luleå
Polisen har haft en trafikkontroll på Mjölkuddsvägen i centrum. Fem bilar kontrollerades och alla var utan anmärkning.

03:41 Rattfylleri, Gällivare
Polisen inleder ett förföljande på en bil utanför Gällivare vars förare inte vill stanna på polismans tecken. Färden tar slut efter att föraren kört in på en skogsväg och kör av vägen. Inga personskador uppstår.

Förare, en man, springer från bilen men jagas i kapp av polispatrull. Mannen blåser positivt i sållningsinstrumentet och medtas för vidare provtagning. Misstankarna gäller bland annat grovt rattfylleri, brott mot knivlagen och ej stannat på polismans tecken. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.