Uppdaterad 23 oktober 08:50

23 oktober 07:53, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00.

Sedan midnatt har fyra personer i länet omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Polisen har också utfört kontroller av personer och fordon som inte har lett till någon misstanke om brott. 

Nedan följer ett urval av nattens ärenden:

00:22 Hemfridsbrott mm, Umeå
Polisen beordras till en lägenhet i Umeå med anledning av ett bråk. En person ska ha uppträtt bråkigt och vill inte lämna bostaden trots uppmaning. När polisen kommer dit är det lugnt på platsen. Patrullen pratar med personerna som befinner sig där och tar upp en anmälan om hemfridsbrott, ringa misshandel och ofredande.

00:28 Trafikkontroll, Vilhelmina
Polisen har haft en trafikkontroll på E45 i Vilhelmina. Tre fordon kontrollerades och alla var utan anmärkning.

01:13 Trafikbrott, Skellefteå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil vid E4/Järnvägsleden i Skellefteå. Föraren får en ordningsbot för att han har passerat heldragen linje.

02:19 Misshandel, Skellefteå
Polisen beordras till centrum med anledning av ett bråk. Enligt initiala uppgifter ska flera personer ha varit inblandade. Polisen håller förhör på platsen och tar upp en anmälan om misshandel samt en motanmälan gällande ofredande. Fler uppgifter finns inte i ärendet i nuläget.

02:52 Rattfylleri, Skellefteå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på en ort strax söder om Skellefteå. Föraren blåser positivt i sållningsinstrumentet. Han omhändertas också enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Anmälan upprättas gällande rattfylleri och olovlig körning då han saknar behörighet att köra.

 

Uppdatering klockan 08:50:

02:22 Misshandel, Umeå
Polisen beordras till centrum med anledning av en misshandel. Enligt tillgängliga uppgifter ska en kvinna ha blivit misshandlad av en man. Det är oklart om det fanns något vårdbehov. Polisen upprättar en anmälan gällande misshandel. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.