24 oktober 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats. Här följer ett urval av nattens händelser.

01:49, arbetsplatsolycka, Göteborg
Vi får in ett larm via SOS om att en man har fått ett stenblock i huvudet på ett företag på Gamla Sörredsvägen. Ambulans och polis larmas till platsen. Mannen förs till sjukhus i ambulans. Inga allvarligare skador, enligt uppgift.  Patrullen upprättar en anmälan om arbetsplatsolycka.

23:41, stöld, Herrljunga
Vi får ett larm om en pågående dieselstöld på en gård vid Trollabo. Två gärningspersoner har synt på en övervakningskamera. Polis åker till den aktuella adressen och får syn på en misstänkt bil med släp som har lämnat platsen. Föraren stannar inte på polismans tecken. Det blir ett kortare efterföljande innan föraren stannar. När patrullen sedan kontrollerar det stoppade fordonet, dyker det upp ytterligare en bil. Denna kontrollera också. Två personer grips misstänkta för stöld. Föraren i den första bilen är även misstänkt för drograttfylleri samt vårdslöshet i trafik.   

22:23, rattfylleri, Göteborg
En patrull stoppar en bil på Hjalmar Brantingsgatan. Föraren omhändertas för kontroll misstänkt för drograttfylleri samt ringa narkotikabrott.

21:01, rån, Munkedal
En person uppger att han har blivit rånad på Badhusberget i Lysekil. Han ska enligt uppgift blivit slagen med knogjärn och rånad på en klocka samt guldkedja av fyra maskerade gärningspersoner. Polis kommer till platsen och upprättar en anmälan. Ingen misstänkt eller gripen. Inget ambulansbehov enligt uppgift.

20:19, stöld, Trollhättan
Vi får in ett samtal om två misstänkta personer på väg in i ett garage på Kyrkvägen. De lämnade platsen i bil med släp när de blev påkomna. Polis larmas till platsen och kommer ikapp bilen vid Rasta Lilla Edet. På släpet finns två båtmotorer, som misstänks vara stulna. Släpet visar sig även vara var stulet. Två personer i bilen grips misstänkta för stöld alternativt häleri. Personerna har även knivar på sig och misstänks för grovt brott mot knivlagen. Föraren misstänks även för drograttfylleri och passageraren för narkotikabrott eget bruk.

17:03, bedrägeri, Borås
En man i 95-årsåldern blir uppringd av någon som uppger att någon har försökt köpa en telefon på mannens kort och att de behöver kortuppgifter samt kod för att hindra köpet. Därefter kommer det en person som hämtar upp kort och kod. Mannen fattar dock misstankar och spärrar kortet. En patrull åker till den aktuella adressen och skriver en anmälan om bedrägeri.

16:56, bedrägeri, Göteborg
En anhörig till en kvinna i 95-årsåldern kontaktar polis med anledning av att kvinnan har fått ett samtal från en man som uppgett sig vara från Elgiganten. Personen har enligt uppgift uppgett att några ungdomar ska ha försökt köpa en telefon i hennes namn. Mannen har vidare uppgett att en kvinnlig kollega ska komma och hämta bankkort samt kod. Därefter har en kvinna kommit hem till kvinnan och fått med sig bankkort samt kod. Polis har varit hos kvinnan och skrivit en anmälan om bedrägeri.

Läs mer nedan om hur du kan förebygga brott mot äldre på polisen.se

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.