24 oktober 08:12, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Monica Bergström. Till kvällen kommer Johnny Gustafsson.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 40-tal ärenden som rör Södermanlands län. Två personer har gripits (se nedan). Ingen person har omhändertagits för berusning/ordningsstörning. Det ärende som sticker ut: 

01:06 Polis larmades till Industrigatan i Trosa med anledning av att en inringare sett personer röra sig inne på en byggarbetsplats samt hört sågljud. Flera patruller beordrades in och en av dem mötte en intressant bil precis före brottsplatsen. Bilen stannade och två personer sprang därifrån. En person kunde gripas i närheten och den andra personen kunde gripas efter spårning av hundförare. De gripna är två män i 30- respektive 25-årsåldern och båda är misstänkta för grov stöld då de tagit sig in i två containrar och fått med sig verktyg, exempelvis en vinkelslip. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.