25 oktober 07:57, Sammanfattning natt, Jönköpings län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Monica Bergström. Till kvällen kommer Johnny Gustavsson.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 50 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

22:33 En polispatrull stoppade och kontrollerade en bilist på Vallgatan i Norrahammar, Jönköping. Vid kontrollen påträffades misstänkt narkotika. En av passagerarna, en man i 20-årsåldern, misstänks för narkotikabrott förvärv i överlåtelsesyfte samt ringa narkotikabrott eget bruk. Han greps men senare hävdes gripandet. Utredningen pågår och misstankarna kvarstår.

02:13 En polispatrull stoppade och kontrollerade en bilist på riksväg 40, Eksjö. Föraren, en man i 50-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan. Han misstänks för drograttfylleri och fick följa med för provtagning.

02:35 Väktarbolag tog kontakt med polisen angående ett inbrott i en butik på Kyrkliden i Brandstorp, Habo. Via kamera ska väktare ha sett två personer som tagit sig in i lokalen. De ska ha krossat minst en ruta till lokalen. När polis kom till platsen fanns ingen misstänkt gärningsperson kvar. Tobak ska ha stulits till ett oklart värde. Det finns ingen misstänkt för brottet.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.