25 oktober 17:29, Trafikbrott, Göteborg

Förföljande av personbil i Säve. En person på flykt från bilen.

Polisen får in uppgifter om en personbil som enligt vittnen framförts vingligt på Tuvevägen. Vid Björlandavägen så har en polispatrull genom vittne kommit ifatt den misstänkta bilen. Bilen stannar inte trots att polispatrullen genomför försök att stoppa den. Vid Wieselgrensgatan springer föraren, en man från bilen. Sista iakttagelsen av föraren är vid Gullkragsgatan. 

Polisen får via allmänhet/vittne besked om att han troligen hoppat in i en bil efter det att han varit gömd i ett buskage. Den bilen ska ha kört mot Björlanda vägen upp mot Klararondellen. 

Polis kontrollerar den bil som den misstänkte försvann ifrån. Polisen har även hittat gods som den misstänkte slängt i från sig, bl a misstänkt narkotika. Ingen gripen i nuläget. 

I nuläget är brottsmisstankarna ej stannat på polismans tecken, narkotikabrott mm. Kontakt med bilägaren som bekräftar att bilen ska blivit stulen nyligen. Det innebär att misstankarna även rör tillgrepp av fortskaffningsmedel.    

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.