Uppdaterad 26 oktober 07:24

25 oktober 22:55, Olaga hot, Sundsvall

Grovt olaga hot, Matfors

Samtal inkom till Polisen om att en man tagit sig in i en bostad i Matfors och att han där hotat de som befann sig i bostaden med ett vapenliknande föremål. Polispatruller beordrades till platsen och mannen kunde gripas på en annan adress ca 02:30.

De aktuella parterna i ärendet är inte okända för varandra och ingen mer kommentar kring deras relationer kommer att lämnas. Det samma gäller övriga detaljer i ärendet då det är tidigt i utredningen. 

Den misstänkte är en man i 45-års åldern och han är förd till Polisttationen för vidare utredningsåtgärder. Ärendet kommer att lämnas över till åklagare för beslut om mannen ska anhållas eller inte. 

Uppdatering 26 oktober 2022 klockan 07:25 av Maria Linné, presstalesperson: Efter förhör har mannen anhållits. Ärendet leds av åklagare. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.