26 oktober 07:34, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00  hanterat ett 50-tal ärenden som rör Jönköpings län. Ingen har gripits. Tre personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Drogpåverkad misstänkt tjuv körde vårdslöst

03:04 Polisen försökte stoppa en bil för kontroll på riksväg 52 i Stigtomta, Nyköping. Föraren vägrade stanna och körde vårdslöst från patrullen. Färden gick delvis på cykelbanor och en rondell togs på fel sida.

Vakthavande befäl tog beslut om att spikmatta fick användas för att få stopp på bilen. Föraren stannade och körde åt sidan och spikmattan behövde inte användas.  Poliserna drog sina tjänstevapen och beordrade ut föraren ur bilen vilket mannen först vägrade

03:24 Mannen under kontroll utanför bilen. . Beslut togs om husrannsakan i bilen.

 Jourhavande förundersökningsledare öppnade en förundersökning om ringa narkotikabrott eget bruk, drograttfylleri, olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik, stöld av koppar samt brott mot knivlagen.

Mannen omhändertogs enligt lagen om omhändertagande av berusad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.