26 oktober 19:49, Rån, Stockholm

Tre olika rånsituationer på kort tid kring Hammarbyhöjden.

Kl 19:49 försöker två okända gärningsmän råna en man i 30-årsåldern genom att hota honom med kniv på Skarabacken. Gärningsmännen misslyckas dock med rånet då mannen tar i från dem kniven. Bortsett från en rispa på halsen har mannen inga skador från händelsen.

Kl 19:53 får polisen uppgifter om att en man i 30-årsåldern kan ha blivit hamnat i en rånsituation i anslutning till Skärmarbrinks tunnelbanestation. När polisen får kontakt med mannen visar det sig att två för honom okända gärningsmän tagit i från honom pengar och telefon - men sedan plötsligt lämnat tillbaka stöldgodset.

Kl 20:30 larmas polisen om att en man i 35-årsåldern blivit hotad med ett tillhygge av två okända män på Nytorpsgärde och tvingats att swisha pengar. 

Polisen misstänker att händelserna har ett samband. Flera patruller beordrades till området redan efter den första händelsen, men några misstänkta gärningsmän har inte anträffats. Däremot har beslag gjorts och flertal personer har kontrollerats.
Händelserna rubriceras i nuläget som försök till rån, grov stöld och rån.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.