26 oktober 21:30, Bedrägeri, Jönköping

Kvinna i Jönköping utsatt för bedrägeri.

Under onsdagskvällen fick polisen vetskap om ett bedrägeri som inträffat några timmar tidigare. Det är en kvinna i 95-årsåldern som är boende i Jönköpings kommun som drabbats.

Kvinnan blev uppringd av en person som sa att denne arbetade på ett kreditbolag. Personen sa att kvinnan hade blivit utsatt för ett bedrägeri.

Senare fick kvinnan i 95-årsåldern besök i hemmet av en kvinna som hämtade bankkortet. Senare upptäcktes det att ungefär 15 000 kronor saknas från kontot, senare spärrades bankkortet.

Under onsdagskvällen har polis varit hem till kvinnan för förhör. Det finns ingen misstänkt för brottet.

Så skyddar du dig mot telefonbedrägerier

* Lämna aldrig ut koder eller andra känsliga uppgifter till någon. Någonsin. Kortuppgifter och koder är nycklar till dina pengar.

* Om någon du inte känner ringer och du blir osäker, lägg på luren eller be att få ringa tillbaka på ett nummer som du själv tar reda på. Det gäller oavsett om personen säger sig vara en nära släkting eller från banken, ett företag eller en myndighet.

* Lita inte på den som kontaktar dig bara för att den har personliga uppgifter om dig. Bedragare kan hitta information på nätet för att lura dig.

* Om du drabbas av eller misstänker bedrägeri, kontakta din bank omgående. Polisanmäl alltid och ta stöd av människor i din närhet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.