27 oktober 05:58, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet.

Kl 23.07 Uddevalla, inbrottsstöld i kontor
Polis larmas till Västerlånggatan. Vittnen har sett en man/män på platsen som eventuellt genomför ett inbrott. När polisen kommer fram så upptäcks en krossad ruta. Oklart om gärningsmannen har lyckats ta sig in. Oklart om något är tillgripet. Platsen spärras tillfälligt av och den skadade rutan åtgärdas. En teknisk undersökning kommer genomföras på platsen. Polisen söker i närområdet men ingen grips. 

Kl 02.29 Göteborg, försök tillgrepp av fortskaffningsmedel
Polis lamas till Lokföraregatan efter det att ett vittne förhindrat två gärningsmän att stjäla hans bil. Ägaren/vittnet har överraskar de båda gärningsmännen i bilen när de håller på att "tjuvkoppla" bilen. Ägaren lyckas dra ut en man ur bilen och båda två lämnar sedan platsen springande. Båda två har uppdragna huvor och var i 18-25-årsåldern. Flera polispatruller söker i närområdet, även med hund och man kontrollerar en man. Dock oklart om ha kan kopplas till brottet.  

Kl 02.37 Göteborg, grovt brott mot knivlagen
Larm om män som jagar varann med kniv vid Decembergatan. Två män ska ha jagat en tredje och någon ska ha sagt något om en kniv. Polis åker till platsen och söker efter männen. Man lyckas hitta två män som kan ha varit involverade. Det framkommer att de båda har varit i bråk och en man går in för att bryta bråket och det sluta med att den som försökt stoppa bråket blir jagad. Polisen finner även den som blivit jagad. Polisen hittar även kniv på de som "jagat" den tredje. Dessa beslagtogs.

De involverade är även påverkade. De har ringa intresse för att göra anmälan. En person omhändertagen för berusning. En körs från platsen (avlägsnas). Anmälan upprättas med rubricering grovt brott mot knivlagen. 

Kl 05.13 Ale, drograttfylleri/narkotikabrott
Polisen kallas till Ale torg. Ett vittne uppger att han nästan blivit påkörd av en sk A-traktor/Epa traktor. En flicka uppges vara förare och just nu befinner sig i traktorn vid Mc Donalds. Föraren uppges uppträda som hon var berusad då hon står i en sk väntruta för att få mat. Det är två i traktor och de uppges även varit otrevliga mot personalen på plats. Polis åker mot platsen och man lyckas stoppa den misstänkta traktorn. Den körs av en flicka född -04. Hon medtogs för provtagning misstänkt för drograttfylleri. Passageraren uppges även bli misstänkt för narkotikabrott genom innehav. 

Kl 06.20 Borås, smitning från trafikolycksplats
En gående uppges ha blivit påkörd av en smitande personbil vid Varbergsvägen. Oklart skadeläge. En mörk skåpbil uppges ha lämnat platsen. Polis och ambulans på väg till platsen. Händelsen utlarmad i området. Den person som blivit påkörd är en kvinnan i 60-årsåldern. Hon kontrolleras av ambulanspersonal, oklart skadeläge. Den bil som avvek är inte återfunnen. Anmälan upprättas med rubricering smitning från trafikolycksplats. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.