27 oktober 08:05, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 85-tal ärenden som rör Östergötlands län. Två personer har gripits. Fem personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inga större händelser har kommit till polisens kännedom under natten.

Operatör följde misstänkt 

22:08 Polisen kallades till nöjeslokal på Ågatan i Linköping. En gäst som inte kunde visa upp en legitimation vid dörren avvisades. Det uppskattade inte den påtänkta gästen som istället slog personalen i ansiktet innan han lämnade platsen.

Polisens operatör på ledningscentralen kunde följa mannens flykt på Klostergatan och Kungsgatan. Polisen fick kontroll på mannen skulle omhändera honom enligt lagen om omhändertagande av berusad men han kunde inte legitimera sig så han blev gripen.

Mannen misstänks för misshandel och övergrepp i rättssak.

Mordbrännare tagen på bar gärning

23:41 Polisen bevakande Ekholmsskolan lite extra efter gårdagens försök till mordbrand. Det lönade sig. En patrull kunde gripa en man på bar gärning när han försökte tända på skräp i anslutning till skolan. De släckte sedan elden själva med en brandsläckare.

Räddningstjänsten tillkallades för att ge en bild av händelsens möjlig utveckling om den inte hade förhindrats.

Brottsplatsen är avspärrad för kriminalteknisk undersökning.

Mannen, som är i 45-årsålder är misstänkt för försök till mordbrand.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.