27 oktober 08:11, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00  hanterat ett 50-tal ärenden som rör Jönköpings län. Ingen har gripits. Fyra personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Allmänheten observerade misstänkt rattfyllerist

22:13 Polisen larmades till en benisinmack i Bottnaryd. Ett par berusdae person hade kommit till platsen i en bil för att handla. Inne i butiken drog de uppmärksamhet till sig genom att tjafsa med andra kunder samt  att vingla runt.

Våra inringare från platsen observerade att paret körde därifrån och misstänkte att allt inte stod rätt till så de larmade klokt nog polisen.

En patrull fick koll och stopp på bilen. Föraren vägrade att följa polisens instruktioner och satte sig till motvärn. Han sprayades och fick handfängsel.

Passageraren, en kvinna i 30-årsålder, uppträdde på ett sätt att polisen misstänkte att hon var drogpåverkad. Hon fick följa med för provtagning på sjukhus misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk.

Föraren, en man i 30-årsåldern misstänks för rattfylleri. Beslut togs om kroppsbesiktning (provtagning) samt att en husrannsakan skulle göras i bilen.

Misstänkt rattfyllerist körde av vägen

03:18 Polis och räddningstjänst kallades till Nyckelvägen i Jönköping där flera vittnen sett en personbil  köra av vägen.  Föraren fördes med ambulans till sjukhus för misstänkta skador på övre delen av kroppen. Passagerarna behövde inte vård såvitt presstjänsten vet.

Föraren , en kvinna i 20-årsåldern, blåste positivt för alkohol och misstänks därför för rattfylleri.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.