28 oktober 07:44, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00  hanterat ett 55-tal ärenden som rör Södermanland. Ingen har gripits. Nio personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Drogpåverkad körde bil

00:48 En polispatrull gjorde en rutinmässig fordons och förarkontroll på Västerleden i Slagsta, Eskilstuna.

En polisman såg en kniv i förardören och beslutade sig för att med stöd av polislagen söka efter farliga föremål på personen och i bilen. Då hittades flera knivar samt droger.

Föraren, en man i 45-årsåldern, misstänks för ringa narkotikabrott eget bruk och innehav samt brott mot knivlagen. Dessutom omhändertogs förarens körkort.

Kontrollerad förare misstänkt för drograttfylleri i Flen

01:02 En patrull stoppade ett fordon på Drottninggatan i Flen för en kontroll. Under kontrollen anade polisen att föraren var drogpåverkad och beslut togs om en husrannsakan i bilen för att söka efter droger. Till detta sökande tillkallades en polishund med näsa för droger.

Föraren, en man i 25-årsåldern, misstänks för drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk samt innehav.

Polisen beslagtog nyckeln till bilen för att förhindra fortsatt brottslighet under kvällen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.