28 oktober 18:33, Rån, Västerås

Man klippte av halsband från kvinna.

En nära anhörig kontaktar polisen med anledning av att en kvinna i 90-årsåldern ska ha blivit bestulen på två guldkedjor.

Enligt anmälaren ska detta ha skett på Övre Kungsgatan i Västerås och gärningspersonen ska ha klippt av kvinnans guldkedjor som hon bar runt halsen. Kvinnan ska inte ha blivit skadad i samband med händelsen som polisen utreder som grov stöld, alternativt rån.

Polisen i Västerås utreder ytterligare ett rån med liknande tillvägagångssätt från den 27 oktober där det också var en äldre kvinna som blev rånad på sina smycken.

Klockan 13:20 den 27 oktober kontaktar en kvinna i 85-årsåldern polisen efter att hon har blivit av med ett halsband på Skjutbanegatan i Västerås . Enligt kvinnan har hon varit på väg hem efter att varit och handlat när en man kommer fram till henne bakifrån, tar tag i halsen på kvinnan och sliter av henne halsbandet. Polisen rubricerar händelsen som rån.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.