29 oktober 23:18, Rån, Enköping

Rånad man påkallar polispatrulls uppmärksamhet.

I samband med att en polispatrull befinner sig på en bensinstation på Malmagatan i Enköping kommer en man utan tröja, och skador i ansiktet, fram till patrullen. Patrullen lastar mannen, som är i 30-årsåldern, och kör honom till akutmottagningen.

Mannen uppger först att han har blivit misshandlad, men senare framkommer det att han har blivit rånad på diverse tillhörigheter. Enligt mannen ska rånet ha skett på en grusplan i närheten av bensinmacken.

När en polispatrull åker till den utpekade brottsplatsen anträffas tre personer och stöldgodset. Två av personerna, en man i 45-årsåldern och en kvinna i 45-årsåldern, grips misstänkta för rån. Den tredje personen, en man i 18-årsåldern, visar sig vara ett vittne.

Efter beslut av åklagare är både mannen och kvinnan numera anhållna, men med den nya rubriceringen misshandel och egenmäktigt förfarande. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.