03 oktober 07:42, Sammanfattning natt, Örebro län

Nedan följer en sammanfattning av natten.

Örebro

22.59: På norr i Örebro upptäcks två personer via kameror hur de befinner sig inne i ett byggområde. Två personer, en man i 30-årsåldern och en kvinna i 35-årsåldern, anträffas och blir misstänkta för försök till stöld.

23.36: En kvinna i 85-årsåldern ringer in då hon haft inbrott i sin lägenhet i Rosta. Kvinnan satt i köket när en okänd gärningsperson tog sig in via verandan och började rota i lådor. Mannen försvann när kvinnan gick fram till honom och han ska ha kommit över smycken. Händelsen rubriceras som stöld genom inbrott.

00.42: I Axbergshammar stoppas ett fordon för kontroll. Föraren, en man i 40-årsåldern, kör en bil som har körförbud och han saknar även körkort. Mannen blir misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning samt ringa narkotikabrott.

03.00: Ett larm går från en lokal på Holmen och man upptäcker att ett fönster blivit uppbrutet. Det blir en anmälan om stöld genom inbrott.

Lindesberg

02.19: En person i 20-årsåldern blir stoppad i centrala Lindesberg och blir misstänkt för drograttfylleri samt ringa narkotikabrott eget bruk.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.