03 oktober 07:55, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Johnny Gustafsson.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits. Fyra personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en person har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00:00 Polis och väktare larmades till Vilbergen centrum i Norrköping med anledning av inbrott i ett garage. När polis anlänt visade det sig att fem bilar haft inbrott och fått fönsterrutor sönderslagna. Fem anmälningar om stöld genom inbrott kommer skrivas. Det finns i nuläget ingen misstänkt. 

04:23 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Björka, Motala, med anledning av en brand i en sommarstuga. När polis anlänt till platsen visade det sig att ingen person skadats i samband med branden. En förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet har inletts för att utreda brandorsaken.

Utöver detta har polisen haft ärenden om drograttfylleri, trafikbrott, psykisk ohälsa, fyller, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.