30 oktober 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Här följer ett urval av nattens händelser.

18.07 Göteborg, våld mot tjänsteman m.m.
När en man i 25-årsåldern ska omhändertas av en polispatrull vid Lindholmsallén biter han den ena polisen i handen och tumult uppstår. Poliserna får använda pepparsprej och handfängsel för att lugna ner mannen. Mannen grips misstänkt för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd.

22.47 Göteborg, rån
I Kortedala har en pojke i 15-årsåldern blivit rånad på sina hörlurar. Han uppger att ett tiotal andra killar gav sig på honom och tog hörlurarna. Han blev slagen och sparkad över hela kroppen men inget tillhygge har använts. Han kördes till sjukhus av anhöriga för kontroll. Polisen har upprättat en anmälan om rån men ingen är i nuläget misstänkt.

00.01 Dals-Ed, försök till grovt våld mot tjänsteman samt blåljussabotage
Polisen fick in samtal om att en man skulle ligga i ett dike längs länsväg 166 i Rölanda. När polisen kom fram hade mannen ett stort järnrör som han attackerade polisbilen med. Han försökte även slå mot poliserna på plats som dock lyckades säkra mannen och gripa honom. Ingen polis blev skadad men polisbilen fick en del plåtskador. Mannen, som är i 40-årsåldern, misstänks för blåljussabotage samt försök till grovt våld mot tjänsteman. Han är ännu inte förhörd på grund av berusning.

00.08 Uddevalla, rattfylleri
På riksväg 44 nära Ramserödsmotet körde en bilist in i vajerräcket i södergående riktning. Föraren, en man i 20-årsåldern, klarade sig oskadd men misstänks för rattfylleri efter att ha blåst positivt i polisens sållningsinstrument. Bilen bärgad från platsen. 

Misshandel i relation - Polisområde Storgöteborg
Under natten fick en kvinna låsa in sig på toaletten och ringa polisen efter att ha blivit slagen av sin sambo. Hon uppger att han slagit henne i ansiktet samt slagit sönder inredning i bostaden. Polis kom till platsen och mannen kunde gripas för grov kvinnofridskränkning. Kvinnan behövde inte sjukhusvård.

Misshandel i relation - Polisområde Skaraborg
En man anmälde under natten att hans sambo slagit honom i ansiktet och även tagit strypgrepp på honom. Polisen larmades och kunden gripa sambon, en man, misstänkt för misshandel. Inget behov av vård.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.