30 oktober 08:13, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har mellan 22.00-07.00 hanterat ett 80-tal ärenden som rör Jönköpings län. En person har gripits (se nedan). 14 personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och sju personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01:56 Polis larmades till centrala Jönköping, i närheten av ett hotell, med anledning av en misshandel. När polis anlänt till platsen anträffades en man i 20-årsåldern skadad. Målsägande ska ha blivit slagen i huvudet med ett trubbigt föremål samt fått slag mot magen. Mannen fördes till sjukhus med ambulans. I närheten av platsen kunde också en misstänkt gärningsperson lokaliseras. Mannen i 20-årsåldern greps misstänkt för grov misshandel samt olaga hot. Under natten har också mannen anhållits av åklagare, på sannolika skäl, misstänkt. Ärendet är därmed åklagarlett. 

04:51 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Furugatan i Gislaved med anledning av en brand. Enligt SOS-larmet ska en parkerad bil brinna. Polis på plats kommer skriva en anmälan om skadegörelse genom brand. Det finns i nuläget inget misstänkt och inga personskador i samband med branden. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.