30 oktober 08:13, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har mellan 22.00-07.00 hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. Åtta personer har gripits (se nedan). Tio personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och elva personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

22:18 Polis larmades till en bostad i stadsdelen Tannefors, Linköping, med anledning av att flera personer ska ha försökt tränga sig in. Personerna ska ha slagit på en dörr samt förstört ett fönster. När polis anlänt till platsen fanns ingen misstänkt person kvar, de hade lämnat i en bil. Polispatruller påbörjade då ett spaningsarbete efter aktuellt fordon och i Vikingstad lokaliserades bilen. Sex personer, i åldrarna 25-55-årsåldern greps, misstänkta för hemfridsbrott. De är i skrivande stund fortsatt gripna. Alla förhör har inte genomförts än och därefter ska en åklagare fatta beslut om ett anhållande eller ej. 

22:23 Polis larmades till en adress i Finspång med anledning av bråk. När polis anlänt till bostaden greps en man i 30-årsåldern, misstänkt för misshandel i relation. Målsägande, en kvinna i 30-årsåldern, ska inte ha behövt ambulansvård. 

02:23 Polis larmades till en lägenhet i Åtvidaberg med anledning av bråk. När polis anlänt till platsen greps en man i 20-årsåldern, misstänkt för misshandel i relation. Målsägande, en kvinna i 20-årsåldern, ska inte ha behövt ambulansvård. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.