30 oktober 08:13, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har mellan 22.00-07.00 hanterat ett 100-tal ärenden som rör Södermanlands län. Ingen person har gripits. Nio personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fyra personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan. Det ärende som sticker ut: 

23:35 Polis larmades till en adress i Nyköpings kommun med anledning av bråk i en lägenhet. När polis anlänt till platsen visade det sig att en kvinna i 35-årsåldern blivit utsatt för en misshandel i relation. Hon kontrollerades av ambulans på plats och fick därefter följa med till sjukhus. Den misstänkte, en man i 40-årsåldern, fanns inte kvar vid brottsplatsen när polis anlänt. Det finns dock ett beslut om att mannen ska hämtas in till förhör. En förundersökning gällande misshandel har inletts. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, viltolyckor, trafikbrott, samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.