Uppdaterad 31 oktober 15:35

30 oktober 20:56, Mord/dråp, försök, Göteborg

I Partille har en man skadats, i samband med en skottlossning.

Mannen är förd till sjukhus med ambulans. Skadeläget är i nuläget oklart.

Pågående insats med flera enheter. En förundersökning är inledd gällande försök till mord.

Ingen gripen i ärendet.

Polisen har spärrat av ett område, söker i med hund samt genomför dörrknackning och vittnesförhör, runt platsen för händelsen.

Uppdatering klockan 07.35:

Polis har arbetat på brottsplatsen under natten med en teknisk undersökning och genomfört dörrknackning i området. På platsen har en patronhylsa hittats. Senare under natten var arbetet på brottsplatsen klart, och avspärrningen hävdes då. Flera personer har under natten även hämtats till förhör, men ingen person är misstänkt för händelsen. Den skjutne mannen vårdas på sjukhus och han är ännu inte hörd av polis. Han är känd av polis sedan tidigare. Motivet till händelsen är okänt. Förundersökningen rubricerad som försök till mord fortsätter nu. 

Uppdatering kl 13.43:

Det finns fortsatt ingen misstänkt eller gripen för händelsen. Den skjutne mannen vårdas kvar på sjukhuset. Frågor om hans skadeläge hänvisas till sjukvården. 

Uppdatering kl 15.30: 

Polisen har fått möjlighet att hålla ett kort samtal med den skadade. Det har dock inte lett fram till något gripande. Polisen fortsätter med att genomföra utredningsåtgärder men det finns för närvarande ingen ytterligare information att lämna ut från förundersökningen. Troligen ingen ytterligare information under kvällen/natten. 

Händelsen uppdateras när mer information finns att lämna.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.