31 oktober 08:04, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser

07.00 Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat ett 70-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Fem personer har omhändertagits på grund av berusning.

21.41 Polis larmades till Folkets Park, Norrköping, med anledning av en fest med många ungdomar, där stämningen beskrevs stökig och med hög berusningsgrad. Ordningsvakter fanns på plats med behövde hjälp av polis. När polis kom till platsen var ett mycket stort antal ungdomar på plats och det var stökigt. Ordningsvakter hade avvisat personer, ambulans fanns på plats och polis kontaktade vårdnadshavare till flera ungdomar. I vissa fall skjutsades ungdomar hem av polispatrull.
En anmälan gällande hot mot tjänsteman, våld mot tjänsteman samt försök till våld mot tjänsteman kommer att skrivas då en person satt sig till kraftigt motvärn vid polisens ingripande och bland annat försökt bita en polis. Personen är en pojke mellan 15 och 18 år.

22.53 Polis, ambulans och räddningstjänst  larmades med anledning av en trafikolycka på Ydrevägen, Kisa. En bilist hade kört av vägen och kolliderat med en stolpe. Två personer färdades i bilen. Föraren av bilen, en pojke mellan 15 och 18 år, kontrollerades av ambulans på plats men behövde inte följa med till sjukhus. Pojken hade inte giltigt körkort och polisen skriver anmälan gällande olovlig körning.

00.38 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i ett större sopkärl på Malmgatan, Norrköping. Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.